Menu

AM SDA Čelić obilježio Dan državnosti BiH Istaknuto

25dan-1-of-26Danas su članovi Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Općinskog odbora Čelić pokazali da mladi nisu i neće zaboraviti dan kada je Bosna i Hercegovina obnovila svoju državnost. Upravo su ovi mladi aktivisti dijeljenjem letaka, zastavica, balona i rasporeda za časove na simboličan način obilježili dan obnove državnosti Bosne I Hercegovine, te jednoglasno poručili da ova država ima budućnost I da su mladi ti koji žele biti nosioci nove moderne, prosperitetne I jake Bosne I Hercegovine.

 

"Danas je jedan veliki dan, koji je sve narode i građane Bosne i Hercegovine stavio u ravnopravan položaj. Dan kad je obnovljena državnost je dan kada je rečeno a i kroz historiju dokazano da Bosna i Hercegovina nije ni muslimanska, ni hrvatska, ni srpska, nego je i hrvatska i srpska i musliimanska. Asocijacija Mladih Općinskog odbora SDA Čelić vec drugu godinu za redom obilježava Dan Državnosti BiH, jedan od najznačajnih datuma naše države, a sve u cilju da se otrgnemo od zaborava kako historijiskih činjenica obnove državnosti tako i državno-pravnog kontinuiteta koji je potvrđen i Dejtonskim sporazumom. Ono što je žalosno jeste , da je mali broj onih koji su dali značaj ovom datumu, kako na prostoru Općine Čelić tako i na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. Asocijacija mladih će zasigurno i u budućnosti truditi se da dan državnosti nama najdraže domovine Bosne i Hercegovine obilježi na dostojanstven nacin. " Istakao je Almir Omerčević, Predsjednik Asocijacije.

 

Zahvaljujemo se svim našim aktivistima koji su uzeli učešća u realizaciji ove ideje. Posebno se zahvaljujemo predsjednici Asocijacije Žena SDA koja je podržala akciju i odazvala se istoj.

 

Više fotografija na ovom linku https://korajskaraja.wordpress.com/2017/11/25/am-sda-celic-dan-drzavnosti-bih/

 

/korajskaraja/

 

25dan-1-of-2625dan-10-of-2625dan-17-of-26

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com