Menu

Održan humanitarni turnir u organizaciji Asocijacije mladih SDA Šatorovići Istaknuto

sda sat turn2U organizaciji Asocijacije mladih SDA Šatorovići danas je u XV osnovnoj školi održan humanitarni turnir "3 VS. 3".

 

 

Malkić Benjamin, predsjednik Asocijacije mladih SDA Šatorovići i organizator turnira kazao je da je cilj turnira prikupiti novčana sredstva ugroženoj porodici iz Šatorovića.

 

"Na inicijacijativu mjesnog odbora Asocijacije mladih SDA Šatorovići odlučili smo se na organizaciju humanitarnog turnira u malom fudbalu, gdje nam je cilj prikupiti novčana sredstva ugroženoj porodici u MZ Šatorovići. Prepuna sportska sala 15. osnovne škole je dokaz da smo u tome i uspjeli. Nadam se da ćemo i u budućnosti brojne ideje pretvoriti u djela, te samim tim potpomoći razvoj MZ Šatorovići", kazao je Malkić.

 

Damir Bulčević, potpredsjednik SDA Brčko kazao je da je organizator organizacijom humanitarnog turnira pokazao da  kroz druženje i sport vodi brigu i o onima kojima je pomoć najpotrebnija, dodajući da je Asocijacija Mladih SDA uvijek bila pokretačka snaga stranke.

 

"Asocijacija Mladih SDA je uvijek bila pokretačka snaga stranke i organizacijom ovog humanitarnog turnira pokazali ste da kroz druženje i sport vodite brigu o onima kojima je pomoć najpotrebnija, što i jeste jedan od osnovnih programskih ciljeva stranke kvalitetnija socijalna politika", kazao je Bulčević.

 

Na turniru je učestvovalo oko 80 omladinaca iz Šatorovića.

 

 

sda sat turn2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sda sat turn

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com