Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srpski član u Predsjedništvu BiH od oktobra će biti Milorad Dodik ili Mladen Ivanić Istaknuto

ml do00Jučerašnjom odlukom SDS da Vukotu Govedaricu kandiduje za poziciju predsjednika Republike Srpske predizborna trka u tom entitetu postala je mnogo jasnija. Milorad Dodik i Mladen Ivanić izaći će na megdan jedan drugome kada je u pitanju pozicija u Predsjedništvu BiH.

 


Bit će to direktno okršaj dugogodišnjih političara, gdje će konačan rezultat pokazati pravu snagu jednog i drugog.

 

Ivanić je aktuelni član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, dok je Milorad Dodik već godinama političar koji obnaša najviše funkcije u RS-u, tako da će mu ovo biti prvi put da se kandidira za jednu od pozicij ana državnom nivou.

 

Ivanić je i trenutni mandat dobio u najvećoj mjeri zahvaljujući presudnimk glasovima Bošnjaka iz manjeg bh. entiteta, a da li će u oktobru dobiti tu podršku ostaje da se vidi.

 

U Savezu za promjene vjeruju da konačno mogu pobijediti SNSD, dok je Dodik s druge strane uvjeren u trijumf, poručivši da će neuspjehom smatrati ako osvoji manje od 50 posto ukupnih glasova kada je u pitanju stranka.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com