Menu

Davor Selak iz HDZ-a 1990 prešao u SDA: Izbori su važniji od referenduma 1992. godine Istaknuto

hdBivši predsjednik KO HDZ 1990 i član Predsjedništva HDZ 1990 Davor Selak napustio je ovu stranku i danas postao član SDA. Pristupnicu za članstvo u SDA potpisao je jer smatra da se svi moraju aktivno uključiti u politiku u vrijeme kada su opći izbori važniji nego referendum 1992. godine.

 


"Vidimo da svi mijenjaju fotelje za državu i razgovaraju s najvećim protivnicima cjelovite BiH, s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem. Mislim da SDA, pored možda DF-a, ima politiku koja je ista od osnivanja te stranke. Ako smo 1992. godine mogli i nas 17 posto Hrvata izaći na refrendum i glasati za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu BiH, državu Srba, Hrvata i Bošnjaka i ostalih građana, ne vidim zašto to ne bismo i sada uradili i insistirali da država i ostane takva", kazao je Selak.

 

HDZ 1990 je napustio, kako kaže, jer se protivio njenom ostanku u Hrvatskom narodnom saboru.

 

"Stranku sam napustio kao najveći protivnik ostanka HDZ-a 1990 u Hrvatskom narodnom saboru, pogotovo dok su na čelu Dragan Čović i Božo Ljubić. Onog trenutka kad se to promijeni, voljan sam dati podršku Hrvatskom narodnom saboru zbog onih razloga zbog kojih je i nastao", zaključio je Selak.

 

/klix/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com