Menu

Probosanskohercegovačke stranke na izbore u RS-u idu u koaliciji 'Zajedno'? Istaknuto

izbori-nova-glasanje-2-700x402Probosanskohercegovačke stranke na izbore u RS-u idu u koaliciji 'Zajedno'? Probosanskohercegovačke stranke na izbore u RS-u idu u koaliciji 'Zajedno'? Foto: Ilustracija / Vijesti.ba Probosanskohercegovačke stranke koje dogovaraju zajednički nastup na izborima u entitetu Republika Srpska, razmatraju mogućnost stvaranja koalicije pod nazivom „Zajedno", saznaje Fena od učesnika u ovim razgovorima.

 


Ipak, dogovori o ovom i drugim pitanjima su još uvijek u toku. Naredni sastanak ovih stranaka bit će održan u četvrtak, 15.marta u Banjoj Luci, kada bi trebalo da se potvrde svi detalji izborne suradnje.

 

Domaćin sastanaka bit će Stranka za BiH, a očekuje se prisustvo predstavnika SDA, HDZ 1990, HSP BIH, Hrvatskog bloka, Hrvatske stranke prava, Bošnjačkog pokreta i Pokreta Odgovor.

 

Ove stranke su i nakon nedavnog sastanka u Doboju iskazale spremnost za jedinstven nastup, koji je, kako su istakli, u najboljem interesu povratnika Bošnjaka i Hrvata i zaštite cjelovite Bosne i Hercegovine.

 

Uputili su poziv i drugim političkim subjektima za naredni sastanak u Banja Luci.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com