Menu

Franjić: Određeni predstavnici u skupštinskoj većini nemaju namjeru da djeluju u skladu sa Statutom Distrikta

franjicU prostorijama HDZ 1990 Brčko distrikta BiH danas je održana konferencija za novinare na temu Budžet Brčko distrikta BiH za 2018. godinu. Zbog bolesti Peje Mendeša, Ivana Krndelja i Tomislava Stjepanovića, u ime HDZ 1990 Brčko i HSS-a govorio je Dragan Franjić koji je kazao da očigledno određeni predstavnici u skupštinskoj većini nemaju namjeru da djeluju u skladu sa Statutom Brčko distrikta BiH.

 

 

"Mi vjerujemo da postoji mogućnost da se dogovorimo i da se budžet donese u skladu Statuta Distrikta, ali očigledno određeni predstavnici u većini nemaju takvu namjeru. Javnosti je poznato i skupštinskoj većini da smo u više navrata pozivali skupštinsku većinu da se pridržavaju Statuta Distrikta i tražili da se pokušamo dogovoriti. Ni danas isti se nisu udostojili ni da pozovu da razgovaramo, da sjednemo kako bi imali budžet donesen na vrijeme i sukladno Statutu Distrikta. Svjedoci smo da se prošle sedmice i sam gradonačelnik obratio javnosti gdje je izjavio da očekuje da će svi hrvatski zastupnici sjesti i razgovarati da se pokuša dogovoriti oko usvajanja budžeta, međutim neki su se ljudi oglušili na taj poziv i izjavu. Također je rekao da očekuje da se predstavnici u Skupštini Distrikta pridržavaju Statuta i da se ne donosi budžet bez potrebnog broja zastupnika iz reda hrvatskog naroda. Skupštinska većina nema kapacitet da radi sukladno Statutu Distrikta", kazao je Franjić.

 

Dodajući da se nada da budžet za 2018. godinu neće doživjeti sudbinu kao 2015. godine kada je donesena presuda da budžet nije donesen u skladu sa Statutom.

 

"Očekujemo od gradonačelnika i predsjednika Skupštine da imaju skupštinsku većinu sukladno Statutu. Nadamo se da ovaj budžet neće doživjeti sudbinu kao 2015. godine kada je budžet pao, odnosno kada je donesena presuda da budžet nije usvojen sukladno Statutu", kazao je Franjić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com