Menu

Esed Kadrić najavio podnošenje krivične prijave protiv Krndelja, Mendeša i Stjepanovića zbog opstrukcije rada Skupštine Istaknuto

Esed KAdric info6Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH najavio je podnošenje krivične prijave protiv skupštinskih zastupnika Ivana Krndelja, Peje Mendeša i Tomislava Stjepanovića zbog opstrukcije rada Skupštine Distrikta.

 

 

"Mi imamo odgovornost za funkcionisanje institucija i ispunjavanje obaveza prema mnogim kategorijama građana. Imamo zakonske rokove za donošenje budžeta. Neki imaju samo potrebu da se bore za vlast, ali preko budžeta. Budžet nije dobro rješenje u političkim obračunima. Ne treba to raditi na budžetu, možda na nekim drugim stvarima. Pravljenje pritiska kako bi ušli u vladajuću koaliciju nije dobro I to pitanje treba da riješe unutar hrvatskog političkog faktora I ako ga mogu naći neka se dogovore", kazao je Kadrić.

 

On se osvrnuo i na njihovo ponašanje kada je u pitanju pravdanje da su bolesni i da ne mogu prisustvovati sjednicama.

 

"Čovjek kada je bolestan ima samo jednu želju, a to je da ozdravi. U ovom slučaju, bojim se da se radi o jednom morbidnom pristupu i da fingiraju bolest. Jer ako si bolestan, onda ne možeš doći na sjednicu Skupštine. Ako si bolestan, ne možeš sazivati pres konferencije i davati izjave. Ne dao Bog, može bolest sama i doći ako je prizivaš", kazao je Kadrić.

 

Podsjećamo, Krndelj, Stjepanović i Mendeš nakon jutros usvojenog budžeta najavili su podnošenje krivičnih prijava protiv Eseda Kadrića, zatim potpredsjednika Skupštine Ivice Filipovića i šefa Stručne službe Skupštine Jove Galića navodeći da su svjesno učestvovali u kršenju Statuta Brčko distrikta BiH.  

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com