Menu

Sebija Izetbegović definitivno neće biti kandidatkinja SDA za Predsjedništvo BiH

sebijaSebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, definitivno neće biti kandidatkinja SDA za Predsjedništvo BiH, potvrđeno je za Klix.ba.

 


Uprkos tome što je Sebija Izetbegović još 26. maja 2017. godine u intervjuu za Klix.ba kazala kako neće biti kandidatkinja za Predsjedništvo BiH, mediji i opozicione političke stranke i dalje najavljuju njenu kandidaturu na ovogodišnjim izborima.

 

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac rekao nam je kako se u tom kontekstu ništa nije promijenilo i da Izetbegović nije pokazala ambicije, a ni interes da bude među kandidatima. On ističe da je to i razumljivo s obzirom na to da ona radi odgovoran posao.

 

Sebija Izetbegović ranije je kazala kako će svakako biti podrška budućem kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH.

 

"Što se tiče mojih budućih mogućih angažmana nemam nikakve naročite planove. Jedino znam da svaki posao radim predano i sistematično, vrlo sam uporna i vrijedna. Ne uzmičem od posla", kazala je Izetbegović.

 

Piše: Er. M./Klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com