Menu

HDZ BiH i SNSD dogovorili koaliciju Istaknuto

dodik102Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekli su nakon sastanka u Mostaru da su ove dvije stranke dogovorile koaliciju nakon predstojećih izbora, na kojima očekuju veliku pobjedu.

 

 

Tema sastanka, između ostalih, bile su trenutne prilike u Bosni i Hercegovini, naročito povećani priliv migranata.

 

Zajednička ocjena je da je BiH nedovoljno spremno i bez jasne strategije dočekala ovaj problem, kao i potencijalne izazove s kojim su se već susretale druge zemlje u okruženju.

 

S tim u vezi, istaknuta je neophodnost bolje organiziranosti svih nadležnih institucija u BiH, te njihova koordinacija u skladu s ustavnim nadležnostima.

 

Čović je pojasnio da je "plan B", koji je ranije pominjao zbog nedonošenja izmjena Izbornog zakona, zapravo stvaranje uslova za sigurnu izbornu pobjedu i traženje partnera prije izbora.

 

"Da smo uradili izmjene i osigurali da jedan narod drugom ne može birati predstavnike, onda bismo ležernije išli u kampanju, a onda bi koalicije izgledale drugačije, a pošto se to nije dogodilo, mi kroz 'plan B' moramo drugačije sagledati naša koaliranja kako bi osigurali uvjerljivu pobjedu", dodao je Čović.

 

http://www.nap.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com