Menu

HSS Brčko: Za nas je pedeset posto nešto što bi odgovaralo svima Istaknuto

hss65U prostorijama HSS-a danas je održana press konferencija na temu trenutne političke situacije u Brčko distriktu.

 

 

Iz HSS-a su putem konferencije za medije željeli upoznati javnost o razgovorima vođenim sa predstavnicima skupštinske većine.

 

"Prihvatili smo njihove uslove da ne može biti koncentracija ni u jednom narodu, prihvatili smo da budu četiri zastupnika iz reda Hrvatskog naroda, da Tomislav Stjepanović i Pejo Mendeš budu u skupštinskoj većini a ja bih ostao u opoziciji. Mi smo bili spremni ispoštovati formu da sa HDZ-om uz saglasnost skupštinske većine dijelimo „top" pozicije" rekao je Ivan Krndelj, predsjednik HSS Braća Radić Brčko distrikt BiH.

 

Dogovor nije realizovan, tvrdi Krndelj, a nakon toga uslijedio je novi poziv prema političkim subjektima. Pozive su dobili odvojeno HSS i HDZ-1990.

 

"Mi smo imali te razgovore u petak sa predstavnicima skupštinske većine kada nam je ponuđeno 50 %, odnosno od sedam pozicija nama su data dva ministarstva i jedno savjetničko mjesto što po nama nije pola-pola" rekao je Krndelj.

 

Na glavnom odboru HSS-a donešena je odluka da ponudu skupštinske većine ne odbiju, uz uslov da se doda još pozicija.

 

"Za nas je pedeset posto nešto što bi odgovaralo svima, uz uvažavanje da se ne mijenja ni dogradonačelnik, kao ni dopredsjednik Skupštine kao najjače pozicije, jer je prošlo već pola mandata . Ostaje pet pozicija , od kojih četiri slabije mogu da idu HSS-u."

 

Hrvatska seljačka stranka spremna je biti dio rješenja kako bi Skupština Brčko distrikta djelovala u skladu sa Statutom, zaključili su iz HSS-a na kraju konferencije za medije.

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com