Menu

Snažna podrška naroda u Brki, uz SDA skupštinski zastupnici Denjagić i Dačaj Istaknuto

sda-brka9Večeras je u sali restorana MD u Brki održan predizborni skup na kojem su se velikom broju prisutnih stanovnika ovoga mjesta predstavili kandidati Stranke demokratske akcije (SDA) za državne Izbore, saopćeno je iz Informativne službe ove stranke.

 

 

Rasim Smajlović, kandidat na oktobarskim Izborima za Narodnu skupštinu RS-a je kazao da je nezamislivo da u 21. vijeku najbrojniji narod u jednoj državi živi u nehumanim uslovima i pod stalnom prijetnjom.


„Nemojmo birati one koji su tu da bogate sebe i u isto vrijeme da prodaju interese svog naroda, birajmo one koji su bili, jesu i bit će bedem svog naroda. Birajmo one koji su spremni, sposobni i voljni da se bore sa svim nedaćama koje se sistemski usmjeravaju prema Bošnjacima", naglasio je Smajlović u svom obraćanju.

 

Dr. Devla Baraković, kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine je kazala kako „sve svoje kapacitete moramo usmjeriti ka izgradnji zajednice jer dušmani koji nasrću na nas još se nisu umorili".


„Pogledajmo one koji nemaju svoju državu i kako se oni srčano bore za komad svoje zemlje. Mi se ne smijemo na putu jačanja države umoriti. SDA nije nikad izdala principe cjelovitosti države Bosne i Hercegovine. Svoj glas dajmo stranci koja zna voditi državu", kazala je Baraković.

 

Senad Osmanović, kandidat za zastupnika Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je podsjetio da su Bošnjaci mnogo propatili i da su podnijeli najveću žrtvu za državu Bosnu i Hercegovinu.

„Ne smijemo se kockati sa našim šehidima koji su najvrednije što su imali dali za ovu državu. Prestanimo govoriti kako je tuđe bolje od našeg, budimo ponosni na našu tradiciju i na naše adete. Da bi bili jaki i prosperitetni moramo imati političku stabilnost, a to nam se dešava radi onih mali strančica koje nam isjeckaju glasačko tijelo i to dovede do toga da traže samo svoje lične interese", kazao je Osmanović.

Esed Kadrić, predsjednik SDA u Brčkom je kazao da je Stranka demokratske akcije imala, ima i imat će veliku odgovornost za Bosnu i Hercegovinu i za svoj narod.

 

„Narod je dobar i u političkom sazrijevanju dosegao je prilično visok nivo političke razboritosti, sposobnosti da razluči šta je ispravno, a šta nije i šta je dobro, a šta nije, šta je, u političkom smislu pouzdano, a šta nije. SDA je u ovom trenutku politička stranka koja je izložena napadima od strane svih drugih političkih stranaka u ovoj zemlji", kazao je Kadrić.

Dodajući da to nije loše, te da se uvijek narod u takvim trenucima okrene svojoj SDA.

 

„Narod uvijek i jedino ima pouzdanje u SDA da će u najvažnijim momentima donijeti najbolje poteze i za državu i za narod. To potvrđuje historija", kazao je Kadrić.


Prvi čovjek SDA u Brčkom je pozvao stanovnike Brke da 7. oktobra daju podršku kandidatima SDA.

 

Podršku u predizbornoj kampanji u Brki su dali nezavisni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Alija Denjagić i predstavnik albanske nacionalne manjine Ćazim Dačaj.

 

Za sutra je planiran predizborni skup u mjesnoj zajednici Brod sa početkom u 19 sati.

 

sda-brka1sda-brka2sda-brka3sda-brka4sda-brka5sda-brka6sda-brka7sda-brka8sda-brka9sda-brka10sda-brka11sda-brka12sda-brka13sda-brka14sda-brka15-Naslovnasda-brka16sda-brka17sda-brka18sda-brka19sda-brka20sda-brka21sda-brka23sda-brka24

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com