Menu

SDA Brčko održao predizborni skup na Brodu: Ne smijemo nikada stati i posustati u borbi za našu BiH Istaknuto

sda brod9Večeras je na fudbalskom igrlištu na Brodu pred više od 300 prisutnih članova i simpatizera, Stranka demokratske akcije održala predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće državne izbore.

 

 

Kandidat za zastupnika u Skupštini RS-a Rasim Smajlović je u svom obraćanju kazao da su Bošnjaci u manjem bh. entitetu marginalizirani.

-Zvjerski su nam uskratili prava i svakodnevno nam umanjuju značaj, to ide do te mjere da nam, u postdejtonskoj tvorevini, žele nametnuti ćirilicu kao jedino pismo, zabranjuju nam bosanski jezik. SDA je rođena i nastala s ciljem da istinski brani interese Bošnjaka i ona od toga neće odustati- naglasio je Smajlović.

 

sda brod12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večerašnji predizborni skup SDA na Brodu uveličao je Samir Baćevac iz Janje, nosilac liste Zajedno za BiH koju osim SDA čine BPS i S BiH koji je kazao da je Brčko je simbol povratka na naša ognjišta.

-SDA je kičma BiH, ako nema SDA u manjem bh. entitetu, doći će opet oni koji koji se ne stide svojih djela, i oni koji su nekoliko genocida počinili. Mi to nećemo zaboraviti, mi smo organizaroti otpora na našu državu, mi smo stali naspram 4 vojne sile i postali sila nebeska.

 

sda brod14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borba nad bahatim Dodikom, Čovićem, Radončićem se nastavlja, oni su ti koji prave paktove protiv Bosne i Hercegovine- kazao je Baćevać, naglašavajući da mi nastavljamo borbu olovkom tamo gdje su naši borci stali puškom.

 

Kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Dr Devla Baraković je kazala da je agresija zaustavljena.

sda brod16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Rat je stao, a mi još uvijek imamo stanje neizvijesnosti, oni koji konstantno atakuju na naš narod i državu svakodnevno rade na destabilizacije onog što smo mi u krvi napravili. Bosna nam je data u amanet i mi imamo zadaću da je čuvamo, snaga naroda je jako potrebna jer nije džaba svaki pedalj zemlje natopljen krvlju naših sinova, braće i očeva- kazala je Baraković.

 

Kandidat za zastupnika Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Senad Osmanović, koji je bio i domaćin ovoga predizbornog skupa SDA, obzirom da živi na Brodu je u obraćanju svojim komšijama kazao da smo ponovo pred historijskim izborima.

 

sda brod18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovi izbori su važni jer se borimo za opstanak. Nisu džaba toliki sinovi pali, nisu džaba tolike suze majke isplakale. Ne smijemo nikada stati i posustati u borbi za našu Bosnu i Hercegovinu. Bez političke stabilnosti nećemo uspjeti obraniti najljepšu zemlju na planeti- kazao je Osmanović.

 

Predsjednik SDA u Brčkom Esed Kadrić je naglasio da ima onih koji svakodnevno daju živote za svoje države koje pokušavaju da obrane.

 

sda brod19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Mi smo ostali u krnjoj Jugoslaviji i bilo nam je spremno da nestanemo preko noći. Ali pod patronatom velikog rahmetli Alije Izetbegovića mi smo uspjeli da se organiziramo i pomračenim umovima poremetimo planove. SDA je uradila ono što niko nikad nije i mi ćemo da izgradimo Bosnu i Hercegovinu u inat dušmanima koji iz petnih žila mrze sve bošnjačko i bosanko. SDA je uspijevala tom zlu da se usprostavi, i nošeni snagom naroda mi ćemo to uspjeti- kazao je Kadrić.

 

Atmosferu je upotpunio i brčanski Hor Mošus, koji je vrlo emotivno izveo himnu SDA-Ja sin sam tvoj, a na kraju i numeru „Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije Alija".

 

sda brod1sda brod2sda brod3sda brod4sda brod5sda brod6sda brod7sda brod8sda brod9sda brod10sda brod11sda brod13sda brod15sda brod17sda brod20sda brod21sda brod22sda brod23sda brod24sda brod25sda brod26sda brod27sda brod28

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com