Menu

Specijalna jedinica policije Kosova "zauzela" jezero Gazivode, vojska Srbije u pripravnosti Istaknuto

kos4Pripadnici Specijalne jedinice policije sa Kosova ROSU zauzeli su danas vještačko jezero i hidrocentralu Gazivode, prenose srbijanski mediji. Prema saznanjima akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU.

 


Navodno su specijalci naoružani opkolili jezero i vezali zaposlene radnike u hidrocentrali. Pripadnici ROSU ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović oglasio se saopštenjem:

 

 

"Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično djelo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti", kazao je između ostalog.

 

Mediji prenose da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje kompletne vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

 

U Kosovskoj policijskoj službi je rečeno da je akcija sprovodena po nalogu komande KPS-a iz Prištine i da će više detalja biti naknadno saopšteno.

 

/klix/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com