Menu

Haotične scene u Albaniji: Demonstranti sve žešći, pokušali provaliti u ured premijera Istaknuto

alDemonstrani, koji su se u subotu okupili na poziv Demokratske partije, pokušavali su probiti policijski kordon kako bi pokušali da uđu u zgradu ljevičarske Socijalističke partije premijera Edija Rame

 

 

Hiljade pristalica albanske opozicije sukobilo se s policijom na protestu protiv korupcije i neefikasne Vlade. Demonstranti zahtijevaju da Vlada bude rasformirana i da se raspišu prijevremeni izbori, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Demonstrani, koji su se u subotu okupili na poziv Demokratske partije, pokušavali su probiti policijski kordon kako bi pokušali da uđu u zgradu ljevičarske Socijalističke partije premijera Edija Rame.

 

Stotine pripadnika policije osigurava i glavnu zgradu Vlade u Tirani.

 

Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i međunarodne institucije pozvale su albansku opoziciju da održi mirne proteste.

 

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i dalje glavni prioritet Vlade zapadnobalkanske zemlje. Albanija se nada da će Brisel ove godine otvoriti pregovore o punopravnom članstvu u EU.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com