Menu

Senator iz Australije krivi "naseljavanje muslimana" za napad na Novom Zelandu Istaknuto

senSenator Fraser Anning iz australske savezne države Quuensland prokomentirao je današnji teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu prebacivši odgovornost na muslimane, prenosi Guardian.

 


"Muslimani jesu danas bili žrtve, ali u velikom broju slučajeva su i sami napadači. Mislim da se ključni razlog za današnji napad krije u imigracionoj politici Novog Zelanda koja je dopustila naseljavanje muslimana u ovaj kraj svijeta" rekao je Anning, senator odranije poznat po svojim radikalno desnim stavovima.

 

S druge strane, premijer Australije Scott Morrison, koji dolazi iz reda liberala, osudio je ove riječi Frasera Anninga i kazao je kako nije pravo vrijeme niti mjesto za ovakve izjave.

 

"Riječi poput onih Frasera Anninga su strašne. Ovakvi ljudi ne bi trebali imati mjesta u našem parlamentu", dodao je Morrison.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com