Menu

Mirko Šarović novi predsjednik SDS-a Istaknuto

Sarovic Mirko zastava BiH 24082018Mirko Šarović izabran je danas na Skupštini Srpske demokratske stranke (SDS) za novog predsjednika ove stranke. Šarović je tako postao sedmi predsjednik SDS-a od njegovog osnivanja, te je s današnjim danom naslijedio prethodnog čelnika SDS-a Vukotu Govedaricu.

 

 


Šarović, dosadašnji potpredsjednik stranke pobijedio je svog protukandidata na unutarstranačkim izborima Milana Milićevića, inače predsjednika Glavnog odbora SDS-a.

 

Prema saznanjima Srne, Šarović je izabran za predsjednika SDS-a sa dvadesetak glasova više od svog protukandidata.

 

Podsjetimo, prethodno su svoje kandidature povukli Govedarica, kao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

 

Inače, dosadašnji predsjednici SDS-a bili su Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić, Mladen Bosić i Vukota Govedarica.

 

Na sjednici Skupštine usvojene su izmjene Statuta stranke, na osnovu kojih predsjednik stranke sam bira Predsjedništvo, te je ponovo uvedena funkcija zamjenika predsjednika, kao i novi organ, Izvršni odbor, koji će biti sastavljen od kandidata koji dolaze iz izbornih jedinica.

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com