Menu

BBC: Srbija optužuje ruske agente za špijunsku zavjeru Istaknuto

putin i vucic foto tanjug AP 5abbdfec6f625Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su službe bezbjednosti njegove zemlje otkrile špijuniranje ruskih agenata, piše BBC News.

 

 


Aleksandar Vučić potvrdio je da je ruski obavještajac imao sastanak s penzionisanim srpskim vojnim oficirom, tokom kojeg su razmijenili novac.

 

Tokom sedmice na YouTubeu je objavljen snimak sastanka ova dva muškarca, koji datira iz decembra. Vučić je rekao da su njegovi zvaničnici također pronašli dokaze o još deset kontakata između ruskih agenata i srpskih vojnih dužnosnika.

 

Međutim, kategoričan je da ti incidenti neće utjecati na bliske odnose Srbije s Rusijom. Kazao je i to da je siguran da Vladimir Putin nije obaviješten o postupcima ruskih agenata.

 

Rus je identificiran kao potpukovnik Georgy Kleban, bivši pomoćni vojni ataše u Ruskoj ambasadi u Beogradu, koji na snimku pozdravlja penzionisanog oficira srpske vojske koji je identificiran samo kao ZK.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com