Menu

Obećanje iz Irana: Više nećemo vršiti napade, ne želimo rat! Istaknuto

1578443781 Iran fires ballistic mi.2e16d0ba.fill 650x500Visoki irački odbrambeni zvaničnici koji sarađuju sa komandom Sjedinjenih Država rekli su da u napadima nije ubijen nijedan Amerikanac ili Iračanin

 

Iranski ministar vanjskih poslova izjavio je u srijedu da je njegova zemlja “završila” s napadima na američke snage i “ne žele eskalaciju ili rat” nakon što su ispalili više od 209 balističkih raketa na dvije vojne baze u Iraku gdje su stacionirane američke trupe.

 

Ministar, Mohammad Javad Zarif, svoje je komentare objavio na Twitteru nakon što je Iran izveo napade kao odgovor na ubistvo general-majora Qassima Suleimanija, piše New York Times.

 

Visoki irački odbrambeni zvaničnici koji sarađuju sa komandom Sjedinjenih Država rekli su da u napadima nije ubijen nijedan Amerikanac ili Iračanin.

 

U kratkom saopćenju objavljenom u srijedu ujutro, Zajednička komanda u Bagdadu, koja uključuje i iračke trupe i vojnike međunarodne koalicije, istakla je da niti jedna od umiješanih država “nije zabilježila gubitke”.

 

Na brifingu u Washingtonu, jedan zvaničnik rekao je da Pentagon “nije imao potvrdu” da je bilo koji Amerikanac ubijen. Australija, Britanija, Danska, Poljska i Švedska, čije su trupe smještene u Iraku zajedno s američkim snagama, također su rekli da niko od njihovih vojnika nije ubijen.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com