Menu

Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski mediji Istaknuto

dzafe4443Pojedini srbijanski mediji ubijenog iranskog generala Qaseema Souleimanija pokušavaju određenim insinuacijama povezati sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

 

 


U Tanjugovom tekstu, pozivajući se na pisanje Novosti, ističu da se Džaferović navodno tokom rata susreo sa Souleimanijem. Pozivaju se na navodne diplomatske izvore u Sarajevu.

 

Džaferović je odgovorio negirajući takve navode, nazvavši ih nebuloznim.

 

"Srbijanska obavještajna služba je, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija Novosti i Tanjuga ponovo plasirala gomilu neistina o meni. Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu s nedavno ubijenim iranskim generalom Qaseemom Souleimanijem.

 

Navodi da se pri tome reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima.

 

"Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio nijedno slovo reakcije da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti. Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine", zaključuje se u reakciji.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com