Menu

Grčki zastupnik u Evropskom parlamentu poderao tursku zastavu Istaknuto

grcki zastupnik eu parlament cijepanje zastaveGrčki zastupnik u Evropskom parlamentu Ioannis Lagos poderao je tursku zastavu u Evropskom parlamentu tokom zasjedanja pod nazivom “Humanitarna situacija na grčkim otocima”, prenosi Anadolija

 

 

Lagos je iznio tvrdnje kako je grčki narod na meti napada migranata, a potom je poručio:

 

“Na jednoj strani imamo Tursku, koja može uraditi šta želi. Migranti pristižu u našu zemlju. Ovo je Turska zastava, šta s njom treba učiniti, poderati i baciti. Moramo to zaustaviti.”

 

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu reagovao je vrlo oštro na cijepanje turske zastave u Evropskom parlamentu od strane grčkog zastupnika Ioannisa Lagosa.

 

“Ove rasističke glave najbolje znaju kako smo polomili ruke onima koji su pokušali dirati našu slavnu zastavu”, napisao je Cavusoglu na Twitteru.

 

“Razmažena i rasistička djeca Evrope moraju znati svoje granice. Evropa bi konačno trebala reći ‘stop’ antiislamizmu i rasizmu. Naša zastava će se i dalje na svakom mjestu časno vihoriti. Očekujemo od EP-a u vezi s ovim klaunom (Lagos) poduzme ono što je potrebno”, poručio je Cavusoglu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com