Menu

Stanivuković se u Foči fotografisao s četničkom zastavom i izazvao žestoke reakcije Istaknuto

staniDraško Stanivuković, poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske, fotografisao se sa četničkom zastavom i izazvao žestoke reakcije na društvenim mrežama.

Opozicioni političari u Republici Srpskoj održali su sinoć skup u amfiteatru Srednjoškolskog centra u Foči pod nazivom "Buđenje Srpske" pred nekoliko stotina pristalica.

 

Sa margina opskurnog fočanskog skupa procurila je fotografija Draška Stanivukovića sa crnom četničkom zastavom, sa lobanjom i dvije kosti uz poruku "S verom u Boga, sloboda ili smrt".

 

Fotografija, koju je na Facebooku objavio jedan od učesnika sinoćnjeg skupa, izazvala je žestoke reakcije na društvenim mrežama, od kojih je većina ukazivala na to da je Stanivuković pokazao pravo lice.

 

Novinar i kolumnista Dragan Bursać se na Facebooku zapitao da li je čudno što se Draško Stanivuković slikao sa fašističkom četničkom zastavom.

 

"Jok, slikaće se sa petokrakom uz Ciao Bella", napisao je Bursać.

 

Mirovni aktivista Zoran Ivančić podijelio je vijest o Drašku Sranivukoviću na Facebooku, poručivši u opisu da je mnogo naivan onaj koji od prvog dana nije prokužio "ovog lika".

 

Režiser Dino Mustafić je na Twitteru napisao da nema značajne političke karijere i historijske uloge za sve one pojedince koji misle da na uvredi i bolu "drugih" u BiH mogu biti samo "svoji".

 

Novinar Bakir Hadžiomerović je na Twitteru objavio da Stani(vuk)ović dlaku mijenja, al' četnikluk nikad.

 

"Oporbenjak laprda kako nije znao s kim se (i uz koju zastavu) slika. Zbog mrtvačke glave mladac je valjda pomislio da su mu se direktno obratili 'Pirati s Kariba'... Samo im fali Johnny Depp", napisao je Hadžiomerović.

 

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Amer Obradović je na Twiiteru poručio da je fotografisanje sa četničkom zastavom samo po sebi anticivilizacijsko i da se Stanivuković u svom pravdanju "izvlači" na uvažavanje različitosti, što, kako kaže, govori o njegovoj gluposti ali i podlosti.

 

"Kakve, bolan, različitosti - četnici su fašisti s dna kace", poručio je Obradović.

 

Podsjećamo, poslanica u Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS-a Jelena Trivić, poručila je ranije na Facebooku kako patriotizam zločinca Draže Mihailovića može i danas biti zvijezda vodilja.

 

"Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: 'Reč kapitulacija za mene ne postoji'", napisala je tada Trivić.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com