Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

SDA: Krize će nestati kada nestane Dodika s političke scene Istaknuto

sd443Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH ukazuje na to da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije, kažu u Stranci demokratske akcije (SDA).


"Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanat Dejtonskog sporazuma pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt s najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije", kažu oni.

 

Bosanskohercegovačka javnost, dodaju, vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS.

 

"Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već deceniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu s političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a", zaključuje SDA u svom saopćenju.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com