Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Izetbegović odgovorio Vučiću: Banja Luka je prije rata bila i bošnjačka i hrvatska Istaknuto

bakkk665Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović se osvrnuo na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, kazavši da je u Banjoj Luci prije rata živjelo više od 50 posto bošnjačkog i hrvatskog stanovništva.

Izetbegović se osvrnuo na Vučićeve riječi da je Banja Luka umalo pala kada je srpska strana bila najslabija, podsjetivši da je u Banjoj Luci prije rata živjelo više od 50 posto Bošnjaka i Hrvata.

 

"Armija RBiH je 1995. godine bila pred ulazom u Banju Luku, dok je narod bio u enklavama. Te godine nije izgubljena nijedna bitka", istakao je Izetbegović.

 

Podsjećamo, Vučić se govoreći o naoružavanju Srbije zapitao trebaju li biti najslabiji, aludirajući da bi neko mogao da ih napadne, "kao 1995. kada je zamalo pala Banja Luka".

 

"U redu, nećemo da kupujemo ili proizvodimo oružje, ali što ste davali Kajova helikoptere i pancer haubice Hrvatskoj. Zašto naoružavate Albance na Kosovu? Da ovi neće da napadnu Austriju, a oni da krenu na Albaniju? Je li mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete 'pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banja Luka", rekao je Vučić.

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com