Menu

Izetbegović: Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj Istaknuto

 

Uže rukovodstvo SDA predvođeno predsjednikom Stranke Bakirom Izetbegovićem, potpredsjednikom Denisom Zvizdićem i članom predsjedništva Fadilom Novalićem posjetili su predstavnike SDA u Hercegovini, gdje su održali radno-konsultativni sastanak sa članovima Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA HNK.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić kao domaćin sastanaka upoznao je rukovodstvo stranke o stanju u ovom kantonu, tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, narednim političkim aktivnostima, kao i planovima za 2020. godinu. Pored domaćina, pregled stanja u Mostaru prezentirao je predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago, te i ostali učesnici sastanka referirajući se po oblastima za koje su zaduženi..

Na počeku obraćanja, predsjednik Izetbegović čestitao je novoizabranom rukovodstvu KO SDA HNK na uspješno provedenim izborima u ovom kantonu, te im poželio uspjeh u radu. Izetbegović je zatim stranačkim kolegama prezentirao trenutnu političku situaciji u BiH sa naglaskom na aktuelne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi, izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanja i daljem razvoju događaja u narednom periodu.

- Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u ovim pregovirama sa HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedni - rekao je Izetbegović.

Tokom razgovora o planiranim infrastrukturnim projektima u Hercegovini, Izetbegović, Zvizdić i Novalić iskazali su namjeru Predsjedništva stranke za pružanje maksimalne podrške biznis planovima, projektima i idejama koje se kreiraju na ovom području naglašavajući kako ovaj kanton ima poseban značaj. Predsjednicima općinskih odbora i kadrovima SDA u Hercegovini, rukovodstvo SDA obećalo je punu podršku u budućem političkom djelovanju, saopćeno je iz KO SDA HNK.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com