Menu

Potvrdio Erdogan | Turska od 11. maja počinje ublažavati mjere, prvo će biti ukinuta ograničenja za putovanja Istaknuto

turska9Turska će početi da ublažava mjere za obuzdavanje virusa korona u ponedjeljak, 11. maja, rekao je danas predsjednik Reccep Tayip Erdogan.

 

 

On je izjavio da će prvo biti ukinuta ograničenja za putovanja među gradovima u sedam provincija i da će biti ublažen policijsi sat uveden za starije i mlađe građane.Turska ima oko 130.000 potvrđenih slučajeva zaraze, što je najviše izvan zapadne Evrope, SAD i Rusije.Erdogan je u obraćanju poslije sastanka svog kabineta rekao da će stariji i mlađi građani moći da izlaze napolje na četiri sata tokom jednog dana u sedmici od ovog vikenda i da će restrikcije biti ukinute za sedam gradova, bez Istanbula, Ankare i Izmira.On je rekao da će tržni centri, frizerski saloni i neke radnje moći da se otvore od 11. maja ukoliko budu poštovali mjere za normalizaciju i da će se univerziteti vratiti akademskom kalendaru od 15. juna.Turski predsjednik je upozorio da će vlada uvesti mnogo strožije mjere ukoliko plan za normalizaciju ne bude poštovan.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com