Menu

Njemački frizeri počeli s radom Istaknuto

haiFrizerski saloni u Njemačkoj konačno su otvorili svoja vrata nakon šest sedmica pauze zbog pandemije koronavirusa, ali pod novim pravilima i ograničenjima.

Šišanje se vrši samo po dogovoru, a zahtjevi za socijalno distanciranje prisilili su ih da djeluju znatno ispod kapaciteta."Većina mušterija je pokušala sama sebi odsjeći kosu ili prikriti boju, ali to obično pođe po zlu", rekao je slavni Udo Walz za CNN.Walz koji je frizure radio Marlene Dietrich, Nancy Reagan i Gwyneth Paltrow rekao je da je kupcima davao savjete preko telefona. Svi u salonu nose maske, mušterije, ali i frizeri.


U Berlinu se od kupaca traži da ispunjavaju obrasce s ličnim podacima prije nego što mogu osigurati svoje mjesto u frizerskom salonu.Frizeri moraju redovno dezinficirati površine. Kršenje sigurnosnih mjera dovodi frizere u opasnost od 500 eura novčane kazne, piše CNN.Njemačka kancelarka Angela Merkel održat će u srijedu razgovor s regionalnim čelnicima o otvaranju više poduzeća i usluga širom zemlje.

Njemačka je zabilježila više od 165 hiljada slučajeva koronavirusa i 6.866 smrtnih slučajeva.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com