Menu

Dragan Čović: Mi više nemamo partnere u Federaciji, zbog toga nema ni vlade Istaknuto

cov6Nakon dva mjeseca odvojenosti zbog pandemije koronavirusa ponovo su se sastali politički partneri Milorad Dodik, lider SNSD-a i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je u izjavi za medije nakon sastanka u Istočnom Sarajevu kazao kako je saradnja dvije stranke na svim nivoima jako dobra, a da su danas tretirane nekolike ključne teme, od kojih su migranti ponovo se pojavili kao najveći problem."Bojim se da ćemo paralelno s pandemijom ponovo imati problema s izbjegličkom situacijom. Afere koje dolaze iz Sarajeva od respiratora do drugih koje smo imali u zadnje vrijeme, nastoje se različitim spinovima transformirati u neke druge problem koje smo imali zadnjih dana", kazao je Čović.Danas sam rekao gospodinu Izetbegoviću, nastavio je, da ako želimo bilo šta uraditi moramo promijeniti navike."Vidjeli ste da neko i mimo konkursa smjeni i imenuje druge ljude u CIK, taj proces će se nastaviti i mi moramo reći da se krši zakon, procedure i kriteriji. Dogovore koje smo nekad napravili treba dalje proslijeđivati. Mi u Federaciji BiH nemamo više partnera, zbog toga nemamo vlast u HNK i FBiH", kazao je Čović.On je kazao i kako osnova svega treba je da bude "osiguranje što je moguće više životnih rješenja, a što je moguće manje populizma".

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com