Menu

Na viralnom videu hapšenja nije FBI agent (VIDEO) Istaknuto

ameVideozapis koji se pojavio tokom protesta u SAD-u na kojem je prikazano hapšenje afroamerikanca postao je za vrlo kratko vrijeme viralan na svim društvenim mrežama.

 

 

Razlog za to je opis videa koji kaže da su policajci uhapsili pogrešnu osobu za koju se ispostavilo da je FBI agent. Dio ovog naslova je tačan, a to je da su policajci pogriješili identitet osobe, ali on nije FBI agent.

 

Također, videozapis je nastao 2019. godine, prenosi Reuters.  

 

Na videu se može vidjeti afroamerikanac koji nosi crvenu majicu, a dva policajca nakon razgovora mu stavljaju lisice. Nakon što su utvrdili da imaju pogrešnu osobu na osnovu identifikacijskog dokumenta pustili su ga. 

 

Različiti postovi na društvenim medijima zaključili su da je u pitanju agent FBI-a. Međutim, policijska uprava u Rochesteru potvrdila je Reutersu da „Suprotno glasinama na društvenim medijima, ova osoba nije agent Federalnog istražnog biroa (FBI). Rochester policija je također potvrdila da se incident dogodio 1. juna 2019."

 

https://www.oslobodjenje.ba

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com