Menu

“Budem ja, recimo, pozitivna i krenem na Infektivnu i ubije me autobus. Mislite da treba da se brojim kao preminula od kovida?” Istaknuto

buuPremijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u emisiji Hit tvit na TV Pink govorila je o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, a u jednom trenutku pokušala je da objasni potpuno nejasnu situaciju sa evidentiranjem zaraženih i preminulih.

Iskoristila je za to, kako je sama rekla, “banalan primjer”.

 

“Nisu svi ljudi pozitivni na kovid preminuli od toga. Evo banalnog primjera. Ja recimo imam simptome, odem u kovid ambulantu, testiram se i stigne pozitivan nalaz. Kako stigne nalaz, upisuju me u bazu podataka. Imam komplikacije, krenem na Infektivnu i udari me autobus. Poginem. I ja sam naravno preminula u toj bazi podataka. Mislite da treba da se brojim kao da sam preminula od koronavirusa? I takvih ima XY slučajeva…”, rekla je Brnabić.

 

Njeno objašnjenje izazvalo je burne reakcije na društvenim mrežama – od onih koji su obraćanje premijerke komentarisali uz podsmijeh do onih koji su nezadovoljni određenim neslaganjima podataka njeno objašnjenje protumačili kao bezuspješno šegačenje.

 

(buka)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com