Menu

Završen sastanak Palmera s članovima Predsjedništva BiH Istaknuto

 

 

Završen je sastanak specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Metju Palmera (Matthew Palmer) s članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem, koji je počeo 9.30 sati u zgradu Predsjedništva BiH. Sastanku je prisustvovavi i američki ambasador u BiH, Erik Nelson (Eric Nelson).

Nakon sastanka s članovima Predsjedništva, Palmer se uputio ka Parlamentu BiH gdje će imati sastanak s članovima kolegija oba doma.

Palmerova posjeta potvrda je američke podrške pozitivnim procesima u BiH, ali i na cijelom Balkanu, naročito nakon vašingtonskog sporazuma Srbije i Kosova

U fokusu Palmerove posjete su ekonomske teme, što je potvrdio i predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija. Palmer će se s Tegeltijom sastati u 12:00. Sastanku će prisustvovati i entitetski zvaničnici Fadil Novalić i Radovan Višković. Još se ne zna da li će se Palmer tokom dana obratiti novinarima u BiH.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com