Menu

Princ iz Eleja 550x50

Formiran MO BDP-a u mjesnim zajednicama Klanac i Rijeke Istaknuto

bdp mo klanac 0

U prostorijama MZ Klanac, danas u predvečernjim satima, formiran je Mjesni odbor Klanac i Rijeke Brčanskog demokratskog pokreta. Riječ je o ukupno osamnaestom mjesnom odboru kojeg je ovaj nedavno osnovani lokalni i multietnički pokret formirao na prostoru distrikta Brčko.

Za predsjednika Odbora izabran je Zlatan Selmanović, za potpredsjednika Haris Deraković, a za sekretara Emina Kršlaković. Članovi MO su: Jaser Šahin, Amel Ribić, Emina Hadžić i Fadil Musić.

Prisutnim članovima i simpatizerima BDP-a obratio se izabrani predsjednik, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju, rekavši da će u narednom periodu poraditi na omasovljenju članstva u ovom MO, koji trenutno broji blizu 70 članova.

Admir Nuković, predsjednik BDP-a, kazao je u izjavi za Otisak da će se na temelju onoga što su mogli čuti od mještana, te na temelju onoga što je BDP predlagao, sačiniti plan rješavanja problema ovih mjesnih zajednica.

- U ovim mjesnim zajednicama vidljivo je da predstavnici vlasti ne rade u interesu njihovog razvoja. BDP će se zalagati da se ono što je neophodno mnogo glasnije i jače čuje u političkom smislu - istakao je on.

Naglasivši da BDP trenutno ima preko 1.450 članova, Nuković je izrazio želju za okupljanjem što većeg broja mladih, stručnih i i obrazovanih ljudi i iz ovih mjesnih zajednica, koji će biti spremni da putem zajedničke BDP-ove platforme promijene ovaj način vlastodržačkog odnosa pojedinaca u vlasti, kako bi kao izabrani predstavnici služili narodu.

BDP se sutra seli na Ilićku, gdje će, sa početkom u 19 sati, formirati i svoj 19. mjesni odbor, a u četvrtak u Šatorovićima, također u 19 sati, bit će formiran i jubilarni 20. mjesni odbor ovog pokreta. U obje ove mjesne zajednice BDP trenutno broji preko 50 članova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bdp mo klanac 1

bdp mo klanac 2

bdp mo klanac 3

bdp mo klanac 4

bdp mo klanac 5

bdp mo klanac 6

bdp mo klanac 7

bdp mo klanac 8

bdp mo klanac 9

bdp mo klanac 10

 

 

 

 

 

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com