Menu

Princ iz Eleja 550x50

Sinu u školsku torbu stavila diktafon, zaprepastila se snimkom Istaknuto

torbKamdenu Dejvisu iz Baton Ruža u američkoj saveznoj državi Lujzijani dijagnostifikovan je autizam te ga je njegova majka odlučila upisati u školu za osobe s posebnim potrebama.

 

 

Nakon nekog vremena njegova je majka Milisa shvatila je da dječak iz škole dolazi vidno uznemiren te je odmah znala da nešto nije u redu.

 

U njegovu školsku torbu zbog toga je 2018. godine, kada je dječak imao 12 godina, stavila uređaj za snimanje kako bi otkrila što se događa na nastavi, a ono što je na njemu čula, zaprepastilo ju je.

 

Kamden je bio zlostavljan u školi, ali to nisu činila druga djeca, kao što je majka sumnjala, već profesori.

 

"Htjela sam vrištati i plakati jer je bilo baš loše. Pomisao kako sam sina svaki dan slala ondje, a da nisam znala što se događa, dotukla me", rekla je očajna majka nakon što je otkrila kako se dvije profesorice ponašaju prema njenom sinu, zbog čega su i dobile otkaz u školi koju je 12-godišnjak pohađao. 

 

(Večernji list)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com