Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Poruka SBB-a Dedeiću: Zaštitu ćemo tražiti putem sudskih organa Istaknuto

 

Predsjedništvo OO SBB Brčko uputilo je danas “reagovanje na tekst direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, penzionera Ismeta Dedeića objavljen 15.04.2021. godine."

 

U saopćenju se navodi sljedeće:

 

Reagovanje gospodina Ismeta Dedeića ostavlja utisak osobe koja ima strašan kompleks od poslanika Saveza za bolju budućnost u Skupštini Brčko distrikta BiH gospodina Šemse Sakovića, vjerovatno zbog njegovog kritičkog mišljenja i stavova o diletantskim materijalima koje Dedeić kreira i potpisuje u ime Zavoda a koji se razmatraju u Skupštini Brčko distrikta BiH.
Da bi Ismetu Dedeiću bilo jasno, naše reagovanje od 02.04.2021. godine nakon njegovog gostovanja u emisiji Otvoreni studio Radio-televizije HIT Brčko, bilo je kao i ovo sada reagovanje Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH na njegove posesivne, hvalisave i klevetničke iskaze.

 

 

Svoje reagovanje gospodin Ismet Dedeić je koncipirao sa providnim ciljem da svoj neuspjeh u protekle četiri godine na radnom i političkom planu prikaže kao posledicu „personalnog sukoba“. Višegodišnjim držanjem Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH u statusu društva jednog lica, gospodin Dedeic je ostvarivao zavidnu sinekuru. (Definicija: Sinekura je sticanje dohotka bez adekvatnog rada, na izmišljenim radnim mjestima u državnom aparatu, za ljude koji nemaju potrebne stručne sposobnosti ali održavaju dobre veze sa vladajućim krugovima i insistiraju na svojim pravima iz određenih političkih zasluga).

 

 

U reagovanju gospodina Ismeta Dedeića ni riječi o izbornim rezultatima iz 2016. godine kada je on bio kreator i nosilac liste te šef izbornog štaba, kao ni o izbornim rezultatima iz 2020. godine kada je radio protiv Saveza za bolju budućnost Brčko a u korist onih koji su ga na nezakonit način instalirali na poziciju direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH.

 

 

Organizacija SBB Brčko distrikt BiH nema namjeru voditi polemiku sa namćor penzionerom putem medija te se u buduće neće u vezi sa njegovim tekstovima oglašavati, zaštitu od klevetničkog i zlonamjernog djelovanja tražiti ćemo putem nadležnih sudskih organa.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com