Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Salkić: OHR prećutno dozvoljava sveopću integraciju RS-a sa Srbijom Istaknuto

salkic8Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS rekao je da OHR i drugi predstavnici međunarodne zajednice prećutno dozvoljavaju sveopću integraciju bh. entiteta RS sa Srbijom, a građane umiruju neupitnim teritorijalnim integritetom i suverenitetom BiH.

 

 

Salkić je istakao da dosadašnje ponašanje OHR-a i međunarodne zajednice u BiH spram ovih devijantnih ponašanja ukazuje na prećutnu saglasnost ovim procesima.

 

Stvara se ambijent o jedinstvenom srpskom prostoru

 

"Šta znači poštivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH kada dođe do potpune integracije obrazovnog procesa bh. entiteta RS i Srbije. Kada djeca kroz zajedničke programe budu učili o jedinstvenom srpskom svijetu tj. "Velikoj Srbiji". Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada se obilježavaju zajednički praznici, ustavni, neustavni, izmišljeni, nije važno koji i time stvara ambijent o jedinstvenom srpskom prostoru.

 

Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada dođe do potpune integracije zdravstvenog sektora bh. entiteta RS i Srbije, a zdravstvenim ustanovama u entitetu se daju imena Srbija. Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada bh. entitet RS sa susjednom Srbijom uzurpira hidropotencijal BiH, time vršeći tihu privatizaciju elektroprivrede entiteta od strane Srbije i stvara jedinstveni energetski prostor", navodi Salkić.

 

Pita se da li međunarodna zajednica pod plaštom umirujuće garancije teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH dozvoljava mirnodopsku ekonomsku, kulturološku i svaku drugu integraciju bh. entiteta RS i Srbije i dezintegraciju BiH.

 

Suprotstaviti se tendencijama

 

"Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada polovina teritorije države BiH bude u svakom obliku vezana za susjednu državu i kada bude potpuno okrenuta drugoj državi, a ne svojoj. Tada će teritorijalni integritet i suverenitet biti samo floskula koja će jednog dana prestati da se koristi", navodi Salkić u saopćenju.

 

Kako dodaje, ako OHR i međunarodna zajednica nisu dio ovog projekta onda se moraju jasno suprotstaviti ovim tendencijama entiteta i mirnodopskoj agresiji Srbije na BiH.

 

"Dosadašnje ponašanje OHR-a i međunarodne zajednice u BiH spram ovih devijantnih ponašanja ukazuje na prećutnu saglasnost ovim procesima", zaključuje Salkić.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com