Menu

NetzaPet 550x50

Predsjedavajuća OSCE-a Ann Linde danas u posjeti Bosni i Hercegovini Istaknuto

 

Predsjedavajuća OSCE-a, ministrica vanjskih poslova Kraljevine Švedske, Ann Linde, danas će posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

 

Predsjedavajućoj Linde u posjeti BiH pridružit će se i predsjedavajuća Parlamentarne skupštine OSCE-a Margareta Cederfelt.

 

Tokom svoje posjete, predsjedavajuća Linde će sa sagovornicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, provedbi ključnih reformi, važnosti pomirenja i izgradnje povjerenja, regionalnoj saradnji, te osnaživanju žena i njihovom učešću u donošenju političkih odluka.

 

Također će razgovarati o planovima države u sferi integracije u EU, borbi protiv korupcije, reformi izbornog zakona i oporavku od pandemije.

 

Predsjedavajuća Linde sastat će se i s članovima Predsjedništva BiH, kao i s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

 

U organizaciji Misije OSCE-a u BiH, predsjedavajuća Linde također će se sastati s predstavnicima civilnog društva u BiH i razgovarati na temu žena, mira i sigurnosti, te će se sastati i s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

 

Sa Mašom Durkalić, koautoricom knjige #ŽeneBiH i umjetnicom Natašom Konjević, predsjedavajuća OSCE-a će otkriti mural posvećen Mileni Mrazović, prvoj novinarki, urednici i izdavačici u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz OSCE-a u BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com