Menu

Brčanski SNSD pozdravlja reakciju Policije u sprečavanju sinoćnjeg incidenta u naselju Ilićka Istaknuto

 

Opštinski odbor SNSD pozdravlja reakciju Policije Brčko distrikta koja je sinoć spriječila ozbiljan incident u naselju Ilićka, kada se kolona od 10-ak vozila sa istaknutim ratnim zastavama BiH parkirala ispred tržnog centra Gafros povodom proslave 25. novembra.

 

S obzirom da je riječ o naselju u kome žive isključivo Srbi, najvećim dijelom izbjegli sa teritorije Federacije BiH, te da je riječ o lokaciji koja je pokrivena nadzornim kamerama, jasno je da je riječ o provokaciji. Cilj je bio izazvati reakciju i ozbiljniji incident za koji bi bili okrivljeni Srbi.

 

 

OO SNSD Brčko zahvaljuje građanima Ilićke na tome što nisu dozvolili da budu isprovocirani.

Očekujemo od Vlade i drugih institucija distrikta da jasno osude ovu provokaciju, i ubuduće djeluju preventivno kako bi se izbjegli teži incidenti.

Pozivamo Policiju da u saradnji sa tužilaštvom ispita pozadinu provokacije i učesnike, i inspiratire incidenta primjereno kazne.

 

OO SNSD Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com