Menu

Predizborna kampanja za Opće izbore 2022. godine počinje u septembru Istaknuto

 

Centralna izborna komisija BiH (CIK) objavila je danas rokove i redoslijed izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine.

 

Iz Ureda za informiranje CIK-a danas su saopćili da u skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine izborna kampanja počinje 2. septembra i traje do početka izborne šutnje, odnosno do 1. oktobra 2022. godine do 7 sati.

 

Napominju da u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH zabranjeno je vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i printanih medija, ili bilo kojeg oblika plaćenog javnog oglašavanja, osim održavanja internih skupova organa i statutarnih tijela političkih subjekata, u periodu od dana raspisivanja izbora do dana službenog početka izborne kampanje.

 

 

Naglašavaju da u periodu od 4.5.2022. godine do službenog početka izborne kampanje, odnosno do 2.9.2022. godine, zabranjeno je vođenje samo plaćene izborne kampanje.

 

Izvor: Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com