Menu

“NPS se raspao prije nego što je krenuo” Đorđe Popović zajedno sa odborom u Brčkom napustio stranku Istaknuto

djordje popovic 872x610

 

NPS se raspao prije nego što je krenuo – poručio je Popović.

 

U saopštenju za javnost Popović je rekao da veći dio članstva NPS-a sa područja Posavine, Majevice i Semberije ne podržava način rada odluke predsjednika stranke.

 

– Odluke predsjednika stranke odstupaju od osnovnih interesa članova stranke i interesa građana Republike Srpske, kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatske liste za najodgovornije predstavnike narodnih interesa u Republici Srpskoj na regiji Bijeljina – navodi se u Popovićevom saopštenju koji je i bivši ministar u Vladi Republike Srpske.

 

U saopštenju se dalje navodi da je Popović ukazao na određene nedostatke NPS-a, čije rukovodstvo od osnivanja nije provelo odgovarajuću reorganizaciju i poteze koji bi omogućili veći uticaj u političkoj sferi i povećan koalicioni kapacitet stranke.

 

– Narodna partija Srpske, imala je potencijal da postane jaka politička partija i nezaobilazan faktor na političkoj sceni, zahvaljujući pogrešnim odlukama rukovodstva, udaljena je od temeljnih principa i ideja na kojima je formirana, te je odlukama predsjednika stranke nanesena nemjerljiva šteta, što će za rezultat imati značajne posljedice na narednim izborima – ukazao je Popović u saopštenju.

 

Popović je izrazio žaljenje jer NPS nije narodna priča u koju je vjerovao da jeste.

 

– Smatram da je neprihvatljivo da budem dio stranke koja svoje kapacitete i resurse nije usmjerila na sopstevno jačanje i ostvarivanje programskih ciljeva i načela, stranke u kojoj je opšti interes podređen interesima pojedinaca i u kojoj bi moj doprinos, posvećenost i angažman bio usmjeren isključivo na omogućavanje glasova i interesa onim kandidatima koji su nezasluženo favorizovani u vrhu Narodne partije Srpske – stoji u saopštenju.

 

On je poželio sreću čestitim funkcionerima NPS u daljem radu.

 

– Žao mi je što prestaje svaka dalja saradnja sa onim čestitim dijelom funkcionera Narodne partije Srpske, kojima želim svu sreću. Istovremeno, žalim za onim aktivistima koji su dovedeni u situaciju da se svojim radom kompromituju kod članstva i građana – izrazio je žaljenje Popović.

 

O svom budućem političkom djelovanju, kao Narodnog poslanika u Skupštini Brčko distrikta, Popović je najavio da će, kao i do sada biti nastavljeno u interesu naroda koji mu je ukazao povjerenje dugi niz godina kao i interesima Republike Srpske.

 

– Podržaću one političke snage koje su iskazale spremnost da istraju na odbrani osnovnih vrijednosti koje doprinose opstanku srpskog naroda – naglasio je Popović.

 

Izvor: srpskainfo

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com