Menu

Počelo je štampanje 14 miliona glasačkih listića za izbore u oktobru Istaknuto

 

Počelo je štampanje oko 14 miliona glasačkih listića za opće izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati 2. oktobra.

 

Štampanje glasačkih listića vrši se u štampariji Unioninvestplastika u Sarajevu.

 

Na ovogodišnjim izborima, građani će glasati za kandidate na nekoliko nivoa, tačnije za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, entiteske parlamente, kao i za kantonalne skupštine.
Pravo glasa iz inostranstva ima oko 70.000 građana.

 

Kada je riječ o Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je kako će se na ovim izborima za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda boriti Denis Bećirović, Bakir Izetbegović te Mirsad Hadžikadić.

 

Za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda snage će odmjeriti Željko Komšić i Borjana Krišto.

 

Kada je riječ o članu Predsjedništva iz reda srpskog naroda, tu će građani imati priliku glasati za Borislava Bijelića (Stranka Život), Željku Cvijanović (SNSD), Mirka Šarovića (SDS), Nenada Nešića (DNS) te potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića koji nastupa pod koalicionim blokom Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

 

 

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com