Menu

Džaferović na prijemu kod američkog predsjednika Bidena Istaknuto

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović učestvovao je na tradicionalnom prijemu koji je, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, za partnerske i prijateljske države organizirao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Biden.

 

Tokom susreta na prijemu, Džaferović je zahvalio Bidenu na podršci koju Sjedinjene Američke Države i on lično, kao iskreni prijatelji i posvećeni partneri, pružaju Bosni i Hercegovini već decenijama, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović učestvovao je na generalnoj debati 77. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Džaferović je u svom obraćanju na generalnoj debati kazao kako su vanjskopolitički ciljevi BiH članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu, kao i regionalna saradnja. Naglasio je da BiH želi dobre odnose sa svojim susjedima, uz međusobno uvažavanje, poštivanje i princip reciprociteta.

 

Izvor: BHRT

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com