Menu

Princ iz Eleja 550x50

Mirsad Đapo kroz saopštenje objasnio šta je uradio CIK izborna komisija Istaknuto

IMG Odluka Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH) da zabrani kandidovanje 24 politička subjekta na slijedećim izborima a među kojima se i nalazi politički subjekt Pokret za bolje Brčko-Đapo Mirsad (PBB_Đapo Mirsad) izazvalo je mnogo kontroverzi i pogrešnih komentara obzirom da meni kao fizičkom licu nije izrečena nikakva kazna pogotovo zabrana učešća na izborima. Dakle radi se o zabrani kandidiranja političke stranke koju sam predvodio na lokalnim izborima 2016. godine.

Nakon neuspjelog ulaska tog subjekta u skupštinu Brčko distrikta BiH sa 784 glasa mnogo članova usljed loše ekonomske i političke situacije napustilo je BiH te odselilo u zemlje Europe tako da se nikada nije uspjela održati skupština stranke PBB-Đapo Mirsad kako bi se donijela odluka o njenom daljnem radu ili gašenju, čemu je uslijedila ovakva odluka CIK-a BiH a koja se odnosi na zabranu učešća PBB-Đapo Mirsad na narednim izborima.
Nakon toga sam aktivno djelovao u Pokretu SPD koji je osnovan u Sarajevu a koji nije registrovan kao politički subjekat. Na lokalnim izborima 2020. godine sam učestvovao na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH kao nezavisni kandidat na njihovoj listi ali ne i njen član. Tako i sada nisam član ni jedne političke partije ali sam radio na aktivnostima koje su dovele do promjena na nivou BiH kao i na prostoru distrikta BiH, pri tome podržavajući rad najagilnije stranke koja je u prethodnom periodu iz opozicije prešla u vlast a to je Narod i Pravda. Očekivano već kreiraju promjene unutar BiH ali distrikta BiH pri čemu ću nastaviti da se uključujem u realizaciju politika koja ova stranka kreira, tim prije što rukovodstvo ove stranke u Sarajevu posvećuje posebnu brigu Brčko distriktu BiH davajući zasluženi značaj njegovom statusu ali razvoju.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com