Menu

SDA obilježava 27. godišnjicu rada i postojanja Istaknuto

SDA-logo-960x640Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezaru osnivača Stranke demokratske akcije (SDA) Alije Izetbegovića na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu će danas početi obilježavanje 27. godišnjice rada i postojanja SDA.


Program obilježavanja godišnjice bit će nastavljen svečanim skupom na kojem će se obratiti predsjednik SDA Bakir Izetbegović, najavljeno je iz te stranke.

 

Također, najavljeno je polaganje cvijeća i učenje Fatihe na mezaru drugog predsjednika SDA Sulejmana Tihića u haremu Bijele džamije u Bosanskom Šamcu.

 

SDA je osnovana 26. maja 1990. godine na Osnivačkoj skupštini u Sarajevu. Za prvog predsjednika izabran je Alija Izetbegović, koji je na čelu Stranke ostao do oktobra 2001. godine.

 

Na 3. kongresu SDA 2001. godine Alija Izetbegović se povukao s pozicije aktivnog predsjednika SDA, a za predsjednika SDA tada je izabran Sulejman Tihić.

 

Na 6. Kongresu Stranke demokratske akcije za predsjednika Stranke izabran je Bakir Izetbegović.

 

/agencije/

 

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com