Menu

Ivanković-Lijanović: Kada pobijedim na izborima 2018. HDZ će se raspasti Istaknuto

li2222jKandidat za člana Predsjedništva BiH slijedeće godine bit će Jerko Ivanković Lijanović, kojije već sada siguran u pobjedu, a poručuje kako će se njegovom pobjedom HDZ raspasti.


''Posljednje izjave predsjednika FBiH Marinka Čavare i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića jasno pokazuju znakove nervoze i svjesnosti da na Općim izborima 2018. godine gube poziciju člana Predsjedništva BiH, a i izvršnu vlast u BiH i FBiH. Vrlo dobro su svjesni činjenice da stanovnici u FBiH na Općim izborima 2018. godine u konkurenciji sa mnom neće ponovo izabrati Dragana Čovića za budućeg člana Predsjedništva BiH te oni stoga već sada pokušavaju najavom raspada i podjela zastrašiti stanovnike FBiH kako bi ih zaustavili od već jasno najavljenih promjena", kazao je Lijanović.

 

Poručuje da ne treba podleći pritisku i huškačkoj retorici HDZ BiH.

 

"Zašto? Zato jer u FBiH ima dva miliona stanovnika s pravom glasa, dva miliona birača koji će na Općim izborima 2018. odlučiti o onima koji će ih predstavljati u skupštinama, parlamentima, Predsjedništvu BiH. Ta dva miliona birača će odlučiti ko će biti na vlasti nakon Općim izborima 2018. godine, a ne HDZ BiH. Uvjeravam vas da jedino što se može u BiH raspasti nakon Općih izbora 2018. godine jeste HDZ BiH ako nastavi sa ovako lošom ekonomskom i socijalnom politikom protiv stabilnosti, oporavka i boljitka svih stanovnika i naroda u BiH'", poručio je kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović.

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com