Menu

SDA potvrdila još jednom svoju snagu: Na tribini o političkim pitanjima SDA napunila brčansku salu Doma kulture Istaknuto

sda tribina 20173U punom brčanskom Domu kulture Stranka demokratske akcije /SDA/ Brčko distrikta BiH održala je tribinu na temu "Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja". O značajnim pitanjima govorili su Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA BiH i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te Esed Kadrić, predsjednik SDA Brčko distrikta BiH i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

 

U uvodnom izlaganju Kadrić je pored održanog govora o aktuelnim političkim pitanjima u Distriktu kazao i da je SDA na lokalnim izborima u Distriktu (2016.) uspjela na funkcije šefova odjela lokalne Vlade postaviti mlade i sposobne ljude koji su na samom startu pokazali pozitivne rezultate dodajući da članovi SDA ujedno i čine bolji dio Vlade Distrikta.

 

Na tribini trebao je prisustvovati i predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović, ali umjesto njega govorio je Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA BiH koji je kazao da je SDA odigrala veliku ulogu u odblokiranju procesa članstva BiH ka Evropskoj uniji i NATO-u.

 

Pored aktuelnih političkih pitanja u BiH kazao je i da predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudin Radončić vrši "anticivilizacijske napade" na SDA, predsjednika Izetbegovića kao i njegovu porodicu.

 

Prisutnima u Domu kulture prikazan je i dokumentarni film "U službi Bosne" o rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine.

 

sda tribina 20171sda tribina 20172sda tribina 20173sda tribina 20174sda tribina 20175sda tribina 20176

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com