Menu

SDS poručio Dodiku: Uvredljivo je reći da Hrvati bolje brane interese srpskog naroda Istaknuto

sds434Predstavnici Srpske demokratske stranke izražavaju oštro negodovanje zbog izjava predsjednika Republike Srpske u kojima je rekao da Hrvati i HDZ bolje čuvaju interese Srba od srpskih predstavnika u institucijama BiH.


Potpredsjednik SDS-a Drago Bundalo i članovi Glavnog odbora stranke Mirko Samardžija i Vladimir Marin istakli su danas u Banjoj Luci da je u vezi s dogovorima lidera SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića potpuno neprihvatljivo reći da hrvatski političari zastupaju interese i odlučuju o sudbini srpskog naroda u BiH.

 

"To je posebno neprihvaljivo za potkozarske općine koje graniče s Hrvatskom, s obzirom na agresiju, stradanja i bolna iskustva stanovništva s hrvatskim snagama u proteklim ratovima.

 

Interese Srba treba da zastupaju izabrani srpski predstavnici na svim nivoima vlasti u BiH, Milorad Dodik i Dragan Čović treba da sarađuju i dogovoraju određene stvari, a ne da lične interese prelamaju preko politike", naglasio je Bundalo.

 

Na konferenciji je također istaknuto da RS treba da restrukturira ukupni dug koji iznosi 57 posto BDP-a, ali i da Vlada RS-a pokazuje socijalnu neosjetljivost prema građanima obnavljajući vozni park i izdvajajući za to sume novca koje nisu realne.

 


Piše: M. T./Klix.ba

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com