Menu

Ivanić u Briselu: BiH je potrebna podrška na putu ka EU

plakat11Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić učestvovao je u Briselu na Petoj konferenciji grupe Evropskih narodnih partija o Zapadnom Balkanu – „Zapadni Balkan: U susret evropskoj budućnosti“, prenosi novinska agencija Patria.

Ivanić je učesnike konferencije informisao o situaciji u BiH, koja je Evropsku uniju prepoznala kao glavni cilј i u skladu s tim predala zahtjev za članstvo.

Ivanić je podsjetio da BiH predstoji sprovođenje neophodnih reformi i najavio mogućnost pozitivnog scenarija u odnosu na prilagođavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, mehanizam koordinacije i popis stanovništva. Također je izrazio zabrinutost zbog izostanka dogovora o Mostaru.

On je pozdravio izuzetno pozitivnu ulogu grupe Evropskih narodnih partija na Zapadnom Balkanu, a naglasio je i izuzetno važnu političku ulogu Predsjedništva BiH. Također, rekao je da je BiH potrebna podrška za dalјe aktivnosti i izrazio nadu da će grupa Evropskih narodnih partija nastaviti da podržava BiH na evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com