Menu

Slovenija odredila popis ‘epidemiološki sigurnih’ država Istaknuto

 

Slovenija je objavila novi popis “epidemiološki sigurnih” država na kojem su do sada bile samo Hrvatska, Mađarska i Austrija, pa će od ponedjeljka državljani još 14 članica EU-a i Zajedničkog europskog ekonomskog prostora moći ući u državu bez karantene.

U Sloveniju tako od ponedjeljka bez ranije obvezne 14-dnevne karantene mogu ulaziti i državljani i rezidenti iz Njemačke, Grčke, Švicarske, Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Finske, Islanda, Latvije, Litve, Lihtenštajna, Norveške i Slovačke.

Odluka vlade o tome donesena je na temelju praćenja epidemiološke situacije u članicama Europske unije i državama u regiji, pri čemu slovenski epidemiolozi upozoravaju na kritičan porast novih dnevnih zaraza u Sjevernoj Makedoniji, ali i pogoršanje stanja u Srbiji i Bosni i Hercegovini, navodi slovenski portal “Zurnal24.si”.

“Slovensku granicu treba regulirati tako da svi koji dolaze iz Sjeverne Makedonije, pa i slovenski državljani, moraju u 14-dnevnu karantenu”, kazao je u nedjelju slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, te dodao da je stanje u Sjevernoj Makedoniji na rubu veće epidemije.

Slovenski ministar nije isključio ni mogućnost da ponovno dođe do zatvaranja granica, pa tako i one s Hrvatskom u kojoj je epidemiološka slika slična kao i u Sloveniji, ako bi došlo do većeg pogoršanja epidemiološke slike, prenosi Hina.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com