Menu

Prvi forum o perspektivama razvoja bh. poljoprivrede u Travniku: 'Naše oranice bez granice' Istaknuto

poljo0Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekat o perspektivama razvoja bh. poljoprivrede, s ciljem da se otvoreno razgovara o trenutnoj situaciji ruralnih područja i poljoprivrede u BiH, kao i izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

 

U sklopu projekta bit će organizovana sveobuhvatna kampanja koja će se sastojati od foruma na temu poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i od informativno-edukativnih događaja diljem zemlje.

 

Prvi od deset planiranih foruma biće održan u srijedu, 11. januara 2017., u Kulturnom centru Travnik, sa početkom u 12:00 sati.

 

Pored domaćih, regionalnih i međunarodnih stručnjaka, na forumu će se obratiti zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno.

 

Prisutni će također imati priliku da nakon foruma prisustvuju informativno-edukativnom sajmu na kojem će izlagati partneri na projektu, UNDP BiH i projekat USAID/Sweden FARMA II, te Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče (UPIP) i Farmofit - Fabrika stočne hrane Rapić, Gradiška.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com