Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Ponedjeljak, 26 Juni 2023

Komunalno: Svi korisnici lokalnog vodovoda do večeras će imati uredno snabdijevanje

  • Objavljeno u Brcko

Kupci usluge vode, koji se vodom snabdijevaju iz rezervoara Štrepci, sa izvorišta Islamovac, odnosno mještani naselja Štrepci, Palanka, Boće, Boderište, Gornji i Donji Zovik, Šatorovići i Donje i Gornje Dubravice, tokom vikenda imali su problem sa prekidom vodosnabdijevanja ili nedovoljnom količinom vode u sistemu, jer je grom oštetio opremu na jednom od bunara.

Više...

U Brčko stigli prvi dijelovi nove lučke dizalice

  • Objavljeno u Brcko

Druga faza modernizacije brčanske „Luke“ započela je dolaskom prvih dijelova za novu lučku dizalicu. Izvođač radova će odmah krenuti u montažu nove dizalice, a ostali djelovi će stizati sukcesivno u ovisnosti od njihove izrade.

 

Više...

Ubistvo u Gornjem Zoviku, određen pritvor jednoj osobi

  • Objavljeno u Brcko

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud odredio je pritvor Mirku Andriću (49) osumnjičenom da je prije nekoliko dana u mjestu G. Zovik, južno od Brčkog, lišio života Lovru Čerkezovića. Jednomjesečni pritvor Andriću određen je zbog opasnosti da bi uticajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak.

Više...

Brčko treba ubrzati svoj trenutni reformski tempo”, kaže arbitar: Zna li ko o kojim to reformama on govori?

  • Objavljeno u Brcko

Predsjedavajući arbitar Arbitražnog tribunala za Brčko, ambasador Klint Viliamson (Clint Williamson), u okviru svojih redovnih dužnosti ove se sedmice sastao sa zvaničnicima Vlade i Skupštine Brčko Distrikta, glavnim tužiocem Distrikta i predsjednicom Ustavnog suda BiH, kako bi ocijenio napredak i poštivanje odredbi Konačne arbitražne odluke za Brčko.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com