Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se oko 60 minuta Istaknuto

stanje na putevima5Prohodnost puteva u BIH jutros je dobra i saobraća se bez vanrednih ograničenja. U područjima gdje pada kiša savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se oko 60 minuta, dok su na prelazima Izačić i Gabela Polje zadržavanja na izlazu od 30 do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kraća.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com